AcquaSoft

201504 _ logo AQUASoft

AQUASoft este unul dintre cei mai dinamici jucători din industria software, cu un portofoliu consistent de proiecte globale realizate în parteneriat cu lideri mondiali din numeroase industrii. Pasiunea pentru software și inovație se regăsește în fiecare dintre cei 150 de membrii ai echipei distribuită la nivel național în trei orașe: București, Iasi și Constanța.

În rândul tehnologiilor utilizate intens și preferate pentru realizarea proiectelor se regăsesc cele specifice pentru Cloud Computing (Linux, UNIX, AIX, Windows Server, MS SQL, Citrix, VMware etc.) și Software Repackaging (APP-V Sequencer, Admin Studio, Wise for Windows Installer, Orca, WiseScript). De asemenea, pentru dezvoltarea aplicațiilor se utilizează preponderent Java, J2EE, C#, C++, Spring și JUnit.

Implicarea activă în comunitățile studențești reprezintă una dintre preocupările majore ale companiei în primul rând prin pregătirea studenților în cadrul internshipurilor pentru a se alătura elitelor în proiecte internaționale din sectoarele telecom, banking și software development. Pe durata stagiilor ce au loc pe tot parcursul anului, pentru activitățile realizate sub îndrumarea coordonatorilor, studenții sunt remunerați și au posibilitatea certificării cunoștiințelor în tehnologiile preferate. Ulterior asimilării noilor tehnologii și a celor mai bune practici din industrie, studenții au posibilitatea să se alăture echipelor AQUASoft din proiectele globale având astfel ocazia să își construiască o carieră de succes.

În concordanță cu noile tendințe din industrie, AQUASoft abordează deja de peste trei ani și sectorul roboticii și al inteligenței artificiale, investind masiv în noile direcții de cercetare, dar și în realizarea gadget-urilor și a aplicațiilor conexe, ca parte a misiunii companiei de a sprijini dezvoltarea proiectelor autohtone dedicate inteligenței artificiale.

Pentru facilitarea acessului studenților în industrie, AQUASoft și-a propus încă din 2002 să fie un partener de încredere și să aibă o prezență constantă în mediul universitar prin susținerea numeroaselor inițiative venite atât din partea facultăților de profil dar și a celor propuse de asociațiile studențești.

În decursul celor 13 ani de existență, AQUASoft a fost alături de participanții la Black Sea International ROV, a susținut Olimpiada Națională de Informatică și competiția universitară dedicată dronelor, precum și Artificial Intelligence Winter Olympics, Estic, Asociația Română pentru Inteligență Artificială.

Prin parteneriatele agreate cu unele dintre cele mai puternice organizații studențești la nivel național (ASAFF, LSAC, AIESEC, ASII), AQUASoft și-a dorit să sprijine și alte evenimente specifice vieții studențești.