ANGAJATORII SE IMPLICA DIRECT IN PREGATIREA STUDENTILOR

ANGAJATORII SE IMPLICA DIRECT IN PREGATIREA STUDENTILOR


„Și noi căutăm să angajăm oameni, și noi lucrăm cu experți, majoritatea colegilor pe care îi angajăm au ca backgroaund matematica, informatica, sunt din zona dvs. Deși majoritatea sunt pregătiți, la aplicația teoriei în business nu stau atât de bine“, a declarat Ciprian Rusu, director vânzări.

O problemă cu care toate generațiile se confruntă: termină o facultate, dar cu noțiunile pe care le au nu se pot angaja niciunde. De la această nevoie a pornit ideea unui proiect, finanțat cu bani europeni, prin care tinerii studenți să fie îndrumați chiar de oameni de afaceri, care astfel, îi vor putea angaja mai ușor la finele facultății.

„În momentul în care un angajator ne garantează faptul că pe următorii trei ani are nevoie de o anumită tehnologie, acest proiect oferă de fapt, cadrul legal pentru a implementa exact doleanțele lui în cadrul programelor de învățământ, astfel studenții vor fi exact pregătiți pentru piața muncii, nu pe lângă“, a declarat lector universitar dr. Alexandru Bobe, manager de proiect.

Studenții de la Facultatea de Matematică din cadrul Universității Ovidius spun că întâlnirea cu patronii chiar de la începutul studiilor le dă speranțe de viitor.

„Este foarte intersant o să ajute studenții după ce termină facultatea să își găsească de muncă. Mă ajută să îmi aleg ce job mi s-ar potrivi“, au spus mai mulți studenți.

Mate-info.net se numește proiectul care are ca scop îmbunătățirea a 6 programe de studiu, trei de licență și tot atâtea de masterat. Profesorii universitari implicați alături de oameni din mediul de afaceri își doresc ca, după cele 18 luni de implementare, colaborarea să continue.

Sursa: Reporter NTV