Comunitati Conectate la Universitatea Ovidius

Comunitati Conectate la Universitatea Ovidius

Grupul de Dezvoltare Durabila Constanta a sustinut astazi, in Aula Magna a Universitatii Ovidius, Conferinta Connect. Conferinta s-a desfasurat sub egida proiectului „MATE-INFO.NET” – Adaptarea programelor de studii universitare la Cadrul Național al Calificărilor în Învățământul Superior și crearea unei rețele virtuale în vederea îmbunătățirii interacțiunii cu mediul de afaceri pentru a susține dezvoltarea economică și socială, beneficiar fiind Universitatea Ovidius.

Tema intalnirii de astazi a fost „Influenta social media si rolul acesteia in viata de astazi”. Reprezentantii Grupului de Dezvoltare Durabila au prezentat ,cu aceasta ocazie, conceptul de „Comunitati conectate”, o platforma virtuala care integreaza atat serviciile oferite de administratia publica cat si mediul privat si la care cetatenii pot avea acces liber.
Aceasta platforma poate fi realizata printr-un parteneriat dintre Grupul de Dezvoltare Durabila, Universitatea Ovidius Constanta, administratia publica locala, institute de cercetare, agenti economici privati, prin infiintarea unui cluster.
Un prim pas a fost facut, prin realizarea unui instrument de management online care conecteaza conturi de social media si multiplica mesajul transmis de diverse entitati, proiect al Grupului de Dezvoltare Durabila, numit BrandON.
„Este un proiect la care am inceput sa lucram inca de acum 3 ani. Cu sprijinul unor tineri entuziasti, astazi am reusit sa il facem functional si sa il prezentam studentilor de la Universitatea Ovidius. Este un prim pas in realizarea platformei virtuale Connected Communities in Constanta. Pentru realizarea acestui lucru, Grupul de Dezvoltare Durabila va realiza parteneriate si va depune o aplicatie pentru accesarea de fonduri. Estimez ca un astfel de proiect poate sa se invarta in jurul a 500.000 de euro” a precizat fondatorul BrandON si presedintele GDD, Catalin Anton.
La randul sau, managerul proiectului „MATE-INFO.NET”, Alexandru Bobe, a tinut sa precizeze „Am inceput o serie de conferinte, de workshopuri, in care dorim sa prezentam studentilor modul cum se prezinta mediul privat din Constanta. Aceste conferinte se vor desfasura in toata luna mai si vor fi tinute de diversi agenti economici. Incurajam participarea studentilor la astfel de manifestari, acesta fiind modul in care Universitatea Ovidius sprijina dezvoltarea personala a acestora”.

Sursa: Gazeta de Navodari